Imprezowe Roladki

Imprezowe Roladki

Imprezowe Roladki

Takie roladki ze schabu możemy przygotować na niedzielny obiad albo różne imprezy. Idealnie pasują do roladek kopytka lub kluski śląskie.

10 porcji
40 minut czas przygotowania

Składniki:
• 1 kg schabu
• 2 papryki czerwone
• 4 ogórki konserwowe
• 10 dag sera żółtego
• 200 g przecieru pomidorowego
• 4 łyżki ketchupu pikantnego
• 1 łyżka musztardy sarepskiej
• ½ łyżeczki cukru
• 1 łyżeczka octu jabłkowego
• 1 łyżeczka tymianku
• Olej do smażenia
• Mąka pszenna do panierki
• Szczypta papryki ostrej
• Sól
• Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Na każdym kawałku mięsa układamy po słupku żółtego sera i podłużnym pasku papryki.
2. Mięso zwijamy w roladki, obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
3. Roladki przekładamy do naczynia z gotującą wodą i gotujemy do chwili, kiedy mięso będzie miękkie.
4. Następnie dodajemy przecier, ketchup, musztardę, wlewamy ocet, wsypujemy cukier, tymianek oraz paprykę ostrą.
5. Paprykę oraz ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę i łączymy z sosem, 10 minut gotujemy.
6. Roladki gotowe.
7. Smacznego.

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.