Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem – tradycyjny przepis
Wątróbka drobiowa z cebulką i jabłkiem to bardzo prosty przepis, z którym większość z nas się spotkała, choć jak to zawsze z takimi tradycyjnymi daniami bywa, w każdym domu robi się ją nieco inaczej. Przygotowanie tego dania nie zajmie więcej niż pół godziny i powstaje z kilku prostych składników, więc nie jest też drogie. Wątróbka wychodzi delikatna, mięciutka i soczysta, a całe danie ma lekko słodki smak za sprawą jabłka, co pysznie ze sobą współgra. Jeśli lubicie podroby, to z pewnością wam posmakuje. Wątróbkę można podać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami czy pieczywem i ulubioną surówką np. z marchewki albo kapusty kiszonej.
Zobacz przepisy na inne dania z wątróbką drobiową:
Wątróbka a la strogonow – przepis na gulasz z wątróbki drobiowej
Wątróbka z warzywami – prosty i pyszny przepis na obiad
Zapiekana wątróbka z sosem musztardowym
Zapiekanka z wątróbką i ziemniakami – pyszna i prosta
Wątróbka z pomidorami – danie na obiad