Miodowe pieczone udka
Udka z kurczaka, według tego przepisu są bardzo smaczne, soczyste rozpływające się w ustach. Prosty, szybki sposób i niedrogo.
5 porcji
45 minut czas przygotowania
Składniki na marynatę:
• 1 łyżka musztardy sarepskiej
• 1 łyżka chrzanu
• 3 łyżki soku z cytryny
• 1 łyżka miodu
• 1 łyżka przyprawy curry
• 5 łyżek ketchupu
• sól
Składniki pozostałe:
• 5 udek z kurczaka
• 1 opakowanie kuleczek mozzarelli
• 3 ogórki konserwowe
• 1 mały słoik papryki konserwowej
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam, usuwam kości.
2. Wszystkie składniki na marynatę przekładam do miski, dokładnie mieszam, zanurzam w niej mięso i zostawiam na dwie godziny.
3. Po tym czasie faszeruję udka kulkami mozzarelli, pokrojonym w kostkę ogórkiem konserwowym oraz umytą, obraną z nasion i pokrojoną w paski papryką.
4. Mięso zawijam tak żeby przykryć farsz i układam w woreczku do pieczenia na blaszce.
Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na pieczone udka:
Pieczone udka z sosem żurawinowym
Pieczone udka na ryżu
Pieczone udka z kurczaka w sosie własnym
Pieczone udka kurczaka z żurawiną, topinamburem i pieczarkami
Pieczone udka na styl indyjski