Tajskie curry z kurczakiem
Wyśmienite, danie z kurczakiem z dodatkiem warzyw oraz aromatycznej pasty curry, która sprawia, że danie jest pyszne. Idealnie pasuje na imprezy.
7 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 500 g fileta kurczaka
• 500 g ziemniaków
• 100 g marchwi
• 200 g mleczka kokosowego
• 200 g wody
• 114 g pasty curry czerwonej
• 30 g oleju
• 100 g cebuli
• 2 ząbki czosnku
• 150 g groszku konserwowego
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Cebulę, czosnek obierasz, drobno kroisz i smażysz w garnku na rozgrzanym oleju. Dodajesz sól, pastę curry czerwoną, wlewasz mleczko kokosowe, wodę. Następnie dodajesz obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz obraną również pokrojoną w kostkę marchew. Gotujesz około 20 minut.
2. Mięso kroisz w kostkę, doprawiasz solą, smażysz na rozgrzanym oleju. Mięso po usmażeniu przekładasz do garnka z warzywami, dodajesz odlany z zalewy groszek i gotujesz około 10 minut.
3. Danie gotowe.
4. Smacznego.
Zobacz inne przepisy na curry:
Udka Kurczaka W Curry Zapiekane Z Warzywami
Filet Z Kurczaka W Sosie Curry
Ogórki Z Curry
Fasolka Szparagowa Z Cebulką Curry
Sałatka Ogórkowa Z Curry – Niezawodny Przepis Na Ogórki Do Słoików + FILM