Gulasz meksykański z kurczakiem – szybkie danie na obiad
Gulasz meksykański z kurczakiem to pyszne i aromatyczne danie, które przygotujecie w około pół godziny. Jest bardzo rozgrzewające i sycące, sprawdzi się idealnie na chłodniejsze dni. Nie jest skomplikowany w przygotowaniu, dlatego nawet początkujący kucharz sobie z nim poradzi.
Delikatne mięso z kurczaka wraz z warzywami, słodką kukurydzą i ostrymi papryczkami, skąpane z pomidorowym sosie tworzą bardzo smaczną kompozycję, która ma wielu zwolenników.
Jeśli lubicie bardzo ostre smaki, papryczki pepperoni możecie zamienić na chili i dodać też trochę chili w proszku.
Zobacz przepisy na inne dania inspirowane kuchnią meksykańską:
Fasolka po meksykańsku z mięsem mielonym
Tortilla po meksykańsku – szybka i smaczna przekąska
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Krokiety po meksykańsku z mięsem mielonym
Zapiekanka meksykańska z makaronem i mięsem mielonym