Spaghetti z fetą, pesto i żurawiną

Spaghetti z fetą, pesto i żurawiną

Spaghetti z fetą, pesto i żurawiną

Makaronowo u mnie ostatnio. Był “powrotny” makaron, parę dni temu, a dziś makaron w piątkowej wersji. Bez mięsa, ale za to z pełnią smaku. Pomysł na ten właśnie makaron przyszedł mi do głowy wyjątkowo spontanicznie, podczas przeglądu szafek i lodówki. Z pewną niewiarą połączyłam parę składników, i proszę bardzo, powstało pyszne danie, które robi się w mniej niż 5 minut. Nie ma co się oszukiwać, najdłużej trwa tutaj gotowanie makaronu. Nie przeskoczymy tego, więc należy grzecznie czekać. Przyznam się Wam szczerze, że smak tej pasty szalenie mi podpasował. Słonawa feta, wyraziste pesto i słodka żurawina. Idealna wprost kombinacja smaków i aromatów. Musicie spróbować.

Składniki:
200 gramów makaronu spaghetti
Pół kostki Fety
2 garście suszonej żurawiny
Pęczek bazylii
Duża garść orzechów włoskich
Łyżka tartego parmezanu
Oliwa z oliwek
1 ząbek czosnku
Sól
Pieprz

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.