Ziemniaki z gzikiem

Ziemniaki z gzikiem

Ziemniaki z gzikiem

Ziemniaki z gzikiem, czyli po prostu pieczone ziemniaki z twarogiem. Jest to danie, które pokazuje, że prostota w kuchni bywa najlepszym rozwiązaniem. Kilka składników, minimum pracy i odrobina cierpliwości podczas pieczenia wystarczą, by na stole pojawiło się danie dające przyjemność z jedzenia. To smak dobrze znany, ale wciąż potrafi zaskoczyć i sprawić przyjemność. Może właśnie dlatego tak chętnie się do niego wraca?

Ostatnio najbardziej lubię przygotowywać ziemniaki w air fryerze. Upieczone do miękkości, mają zupełnie inny smak niż te z piekarnika. Wychodzą delikatne w środku, mięciutkie, z lekko chrupiącą skórką. I choć teoretycznie różnica między tymi z piekarnika, a air fryera powinna być niewielka, ja naprawdę ją czuję. Dlatego każdemu, kto ma beztłuszczową frytownicę, polecam piec ziemniaki właśnie w niej. Wyjątkiem jest tylko sytuacja, gdy trzeba przygotować ich większą ilość, wtedy piekarnik jest lepszym rozwiązaniem 😉

Zostaw Odpowiedź

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.