BÓB Z KIEŁBASĄ

BÓB Z KIEŁBASĄ

BÓB Z KIEŁBASĄ

Bób to warzywo sezonowe, pojawiające się w okresie letnim i wtedy jest on najlepszy. Dlatego warto korzystać póki jest świeży. Ugotowany bób można jeść sam np. z masłem i solą jako przekąskę lub wykorzystać jako dodatek do sałatek, makaronu, past czy zup. Mój mąż bardzo lubi gotowany bób smażony z boczkiem, dla mnie natomiast to bardzo ciężkie danie i postanowiłam wykonać jego zdrowszą wersję…zamiast boczku dałam kiełbasę, a oprócz tego dodałam czerwoną cebulę oraz natkę pietruszki. Danie wyszło bardzo dobre, nawet mąż je pochwalił, choć początkowo grymasił, że nie ma boczku 😉

Link do przepisu: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/07/bob-z-kielbasa.html

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.