Kotlety mielone z płatkami czosnku

Kotlety mielone z płatkami czosnku

Kotlety mielone z płatkami czosnku

Na zimne dni proponuje pyszne kotleciki o smaku i zapachu czosnku.

Składnik:
• ½ kg mięsa mielonego z łopatki
• Jajko
• 10 dag sera żółtego
• 3 ogórki konserwowe
• Papryka czerwona
• ½ torebki ryżu
• Sos w słoiczku z płatkami czosnku
• Sól
• Majeranek
• Papryka ostra
• Bułka do panierki
• Olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz majeranek.
3. Następnie dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach oraz pokrojoną paprykę i ogórki.
4. Na koniec mięso łączymy z ryżem, wyrabiamy i robimy kotleciki.
5. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
6. Po usmażeniu układamy w naczyniu i polewamy rozgrzanym sosem z płatkami czosnku.
7. Danie gotowe.
8. Smacznego.

Link do przepisu: https://kulinarnachwila.blogspot.com/2020/01/kotlety-mielone-z-patkami-czosnku.html#more

Zostaw Odpowiedź

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.