Drobiowe żołądki w sosie pieczeniowym
Pyszny, tani obiad, a do tego zdrowy
Duszone żołądki, tak to może niektórych zlać zimnym potem. Cóż ja do nich nie należę 😉 Jestem wielkim miłośnikiem podrobów, wszystkich dosłownie. Nie stronię od wątróbki, nerek a nawet móżdżku. Chociaż tego ostatniego nie jadłam już lata. Cóż zabrzmiałam jak jakieś rozmarzone, krwiożercze zombie 😉 Przerażony? Spokojnie, nie biegam po chlewniach i kurnikach i nie wyjadam kurzych serc czy świńskich móżdżków żywcem.. 😉 Jeśli zaś chodzi o same podroby, nie ma czego się bać, bo dobrze przyrządzone to bomby witamin i minerałów, świetne tanie źródło białka i kolagenu. Smak także potrafi pozytywnie zaskoczyć. No ale rozumiem, że nie każdy podziela moje poglądy i ma do tego prawo, więc przepis jest dla koneserów jak ja i mój M. Bo dzieciaki i babcia to już różnie.. serduszka kochają, od żołądków uciekają .. 😉 Delikatne żołądki w pysznym pieczeniowym sosie na bazie tradycyjnej złocistej zasmażki.. Pyszności
Zobacz inne przepisy na obiad z żołądkami:
Żołądki w sosie chrzanowo musztardowym
Żołądki z indyka z fasolką
Żołądki w sosie śmietanowym
Żołądki z Grzybami – Gulasz z Żołądków Drobiowych
Żołądki po węgiersku