Czasami najlepsze obiady to te najprostsze. Pieczony łosoś z warzywami z piekarnika to właśnie taki przepis – kolorowy, zdrowy i pełen smaku.
Pieczony łosoś z warzywami z piekarnika to jedno z tych dań, które mogłabym jeść naprawdę często. Jest proste, aromatyczne, pełne smaku i koloru. Uwielbiam połączenie soczystej ryby z lekko przypieczonymi warzywami, które same w sobie tworzą pełnowartościowy posiłek. Dzięki temu nie trzeba szykować takich dodatków jak ziemniaki czy ryż. Przynajmniej w moim uznaniu pieczone warzywa w zupełności wystarczą, by obiad był sycący i pyszny.
Składniki poniżej zakładają 2 duże porcje, ale oczywiście przepis sprawdzi się również dla trzech osób. Wystarczy, że dodasz trochę więcej łososia i podzielisz się warzywami, wówczas 2 porcje mogą rozrosnąć się do 3. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby zaproponowane w składnikach warzywa uzupełnić o dodatek papryki lub podzielonego na małe różyczki kalafiora. Taki przepis na łososia z papryką, ziemniakami i kalafiorem jest już na blogu, dlatego tym razem chciałam zaproponować Ci coś innego.


