Szybki schab z pieczarkami
Dzisiaj zapraszam na szybki obiad ze schabu. Rozbijemy kawałki mięsa tak, żeby wymagały minimalnej obróbki cieplnej, i przygotujemy gęsty, pełen smaku sos pieczarkowo-śmietanowy.
Schab przygotowany w ten sposób jest pyszny i pełen smaku, a połączenie pieczarek, cebuli i wina w sosie wynosi go na naprawdę niesamowity poziom.
Lista składników
3 szalotki (ok. 100 g)
400 – 500 g pieczarek
5 plastrów schabu bez kości (ok. 600 – 700 g)
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki pieprzu
2 łyżki masła klarowanego (ok. 25 g)
4 ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 gałązka tymianku
120 ml białego wina
180 ml śmietanki 18%
Zobacz inne super przepisy na schab z pieczarkami:
Schab Z Pieczarkami Pod Chrupiącą Kruszonką
Schab Z Pieczarkami W Białym Sosie – Pyszny Pomysł Na Obiad
Schab Z Pieczarkami I Sosem Śmietanowym Z Piekarnika
Schab Z Pieczarkami
Schab Z Pieczarkami W Sosie Musztardowym
1 Komentarz